Hindenspelen 2016

Årets Hindenspelen är nu genomförd och det blev en härlig dag med många fina insatser av våra duktiga aktiva. Dagen började bra med att vår prisutdelare Michael Swanström överlämnande en check på 15 000kr från Sparbanksstiftelsen som kommer att användas till ett gemensamt läger i höst. Efter det startade tävlingen och den flöt på bra hela dagen. Stolta ledare och föräldrar konstaterade att trots att vi inte haft tillgång till banorna under senaste veckorna för teknikträning i vissa grenar så gjorde våra aktiva en jättefin insats.

STORT TACK till Färjestaden, Skruvs IF, Kalmar SK, föräldrar och alla andra funktionärer som bidrog till tävlingens genomförande.

Resultat

Bilder från tävlingen

 

Nu finns vi på Instagram

Nu har vi skaffat Instagram! Där heter vi “ikhindennybro” och där kommer det att komma upp bilder och videoklipp från träningar och tävlingar och lite allt möjligt runt om friidrotten och vår förening.

Följ gärna vår nya Instagram.

Fina resultat på Marknadsspelen

Utomhussäsongen startade traditionsenligt  i Skruv med Marknadsspelen och våra duktiga aktiva svarade för riktigt fina insatser. Mängder av personliga rekord och ett klubbbrekord sattes under dagen.

I F9-klassen gjorde Alva  och Astrid Tillback succé i sin första tävling. Tjejerna tog sig till final på 60m och hoppade långt i längd. I F11 var Hedda Warme, Malin Jansson, Alva Sundin och Nora Jeanson med och gjorde bra resultat. I F13 tävlade Alice Sundin, Alva Holm, Johanna Fredriksson, Emilia Giselsson, Ella Kämpfer och Ella Hübinette och tjejerna svarade för många riktigt bra insatser. Klubbrekord blev det i F17 diskus genom Evelina Eklund.

Bland pojkarna tävlade Isak Barkstedt, Melker Abelsson och Emil Kämpfer i P11- klassen grabbarna gjorde det kanonbra och satte flera pers. Nya personliga rekord blev det även för Philip Danielsson och Melker Alfredsson i P13. Bland de äldre hoppade Jonathan Åkesson stav utomhus för första gången i år med bra resultat trots en rejäl vind och Janne Jakoubek gjorde en mycket bra årsdebut i spjut.

Preliminär resultatlista Marknadsspelen

Nu ser vi framåt mot Hindenspelen där flera nya pers skall slås. Information om tävlingen (funktionärslista, tidsprogram mm) kommer fortlöpande att läggas ut här på hemsidan så håll utkik.

 

 

Lite bilder från Skruv

DSC_8513_marknad16 DSC_8522_marknad16 DSC_8494_marknad16 DSC_8481_marknad16 DSC_8530_marknad16

Arbetet på Åkrahäll igång, färdiga Hindenoveraller och tävlingssäsongen inledd i Danmark.

Sedan i fredags så är arbetet med banorna igång. Det är garantiåtgärder som nu äntligen blir av. Träningstiderna är som vanligt, vi kommer att använda gräsytor och naturen som idrottsplats under tiden.

Sportringen låter meddela att alla ni som beställt Hindenoveraller kan hämta dem, samtliga skall nu vara färdiga.

Hindens diskus och släggkastande Evelina Eklund startade även i år utomhussäsongen i Tårnby Games i Köpenhamn. Evelina gjorde mycket bra ifrån sig då hon kastade 32,96 i diskus och 44m i slägga.

Påminner även om att sista anmälan till Marknadsspelen i Skruv är nu på onsdag. En tävling vi varmt rekommenderar för alla våra aktiva.

Valborg vid Linnéasjön

Cruising på stan och firande av valborg vid Linnéasjön gjorde att det var mycket folk ute i det för årstiden mycket fina vädret.

Thea, Lina och Josefine underhöll på scen, musikkår och drillflickor hade uppvisning, räddningstjänsten visade upp sin nya bil, chokladhjul, lotteri, brasa och avslutande fyrverkeri bjöds det på under kvällen.

STORT TACK till alla som bidrog till ett mycket lyckat arrangemang.