Månadsarkiv: juli 2016

Evelina kastade långt i Växjö.

Evelina hade en mycket bra kväll när det arrangerades kasttävling i Växjö på  onsdagskvällen. Hon höjde sitt personliga rekord i slägga med 3 meter till 52,36 och i diskus hade hon flera kast över 35 meter.

Personliga rekordens dag på Ölandsspelen

På underbart fina  Löttorps idrottsplats avgjordes traditionsenligt Ölandsspelen under söndagen. 16st aktiva från Hinden deltog mycket framgångsrikt och passade på att slå mängder av personliga rekord. Det var mycket stolta ledare och föräldrar som njöt av deras insatser i det fina vädret.

I F9-klassen var Minna Välitalo och Ditte Täck med och båda tjejerna satte nya fina pers på 60m och i längd samt testade på att stöta kula. I F10 tävlade Nora Jeansson i 60m och längd och gjorde det jättebra. Malin Jansson och Linnea Johansson var med i F11-klassen. Linnea tävlade för första gången och gjorde det väldigt bra i diskus, kula och spjut. Malin gjorde det också bra när hon var med i längd och 60m där hon var nära sitt pers. I F12 var Ella Hübinette, Ella Kämpfer och Elise Välitalo med. Ella H kom 3a på 60m och satte nytt fint pers i längd, Ella K satte nytt pers på 60m och hoppade bra i längden och Elise persade i både längd och höjd samt sprang bra på 60m. Agnes Täck (F13) hade också en jättebra dag när hon satte nya pers på 60m och i längd och Evelina Eklund (F17) vann både diskus och slägga på fina resultat. Tindra Modig (F8) kom 2a i kula och 3a både i längd och på 60m.

Emil Kämpfer och Melker Abelsson (P10) hade en strålande dag. Emil spurtade in som 2a på 600m, kom 2a på 60m med nytt pers och hoppade bra i längd. Melker satte nytt pers och Ölandsspelsrekord!!(8,91) när han vann 6om. Han vann även längden när han i sista hoppet satte nytt pers och såklart blev det även nytt pers i kula och en 2a-plats. Isak Barkstedt (P11) la in en superspurt på 600m när han tog 3e-platsen och slog sitt pers med nästan 4 sekunder. Han persade även rejält på 60m där han tog sig till final och i spjut för att sedan avsluta en lång tävlingsdag med att sätta nytt årsbästa i längd. I P12 tävlade Philip Danielsson framgångsrikt, han sprang mycket bra på 60m där han tog sig till final och testade även på att tävla i spjut. Sist men inte minst var det roligt att se Janne Jakoubek tillbaka på spjutansatsen efter en tids vila för en krånglande arm.

Resultat Ölandsspelen

Några filmer

Dags för Ölandsspelen söndag 17/7

På söndag är det dags för Smålands största utomhustävling Ölandsspelen och Hinden har 16st aktiva på plats. Klicka på länken för tidsprogram och startlista. Vi önskar alla våra aktiva stort lycka till och vi hoppas på många personliga rekord.

Rapport från Världsungdomsspelen

Det var två missnöjda tjejer som vände hemåt från tävlingarna i Göteborg.  Vår duktiga stavtjej Ebba hade en bra känsla under inhoppningen men när tävlingen startade ville det sig inte alls. I diskus siktade Evelina på ett bättre resultat än de 32,98 som det blev och en 9e-plats. Evelina svarade dock för en stabil kastning i slägga och tog en 8e-plats i den hårda konkurrensen  med resultatet 45,92. Det är bara att ladda om och Ebba har ny chans nästa helg då hon deltar i Öresundsspelen i Helsingborg.

Resultat Världsungdomsspelen

Ebba och Evelina till Världsungdomsspelen i Göteborg

I helgen avgörs Sveriges största friidrottstävling Världsungdomsspelen i Göteborg. Sammanlagt 3382 st aktiva från flera länder tävlar på Nya Ullevi fredag-söndag. Hindens Ebba Carlsson tävlar i stav lördag kl 17.35 och Evelina Eklund  i slägga lördag kl 15.00 samt diskus söndag kl 10.25. Tävlingen går att följa live via Webbsändning och resultaten kommer också direkt via Liveresultat.

Vi önskar våra aktiva LYCKA TILL.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer