Månadsarkiv: juni 2016

Information om sommaren i Hinden.

Vi önskar alla en riktigt trevlig fortsättning på midsommaren och hoppas ni har en skön ledighet med bra väder, fint sällskap och god mat. Här kommer lite information om fortsättningen på sommaren för våra aktiva i alla åldrar.

Yngsta Gruppen har sista träningen innan sommaruppehållet på måndag 27 juni. De i yngsta gruppen som anmält sig till Ölandsspelen söndag 17 juli är välkomna måndagarna 4 och 11 juli kl 18.30-20.00 för att träna på de grenar som man anmält sig till. Första träningen efter sommaruppehållet är måndag 22 augusti kl 17.00.

Övriga grupper har träning på Åkrahäll hela sommaren för de som önskar, samma träningstider som vanligt.  Vi påminner även om att sista anmälningsdag för Ölandsspelen är onsdag 6 juli, anmäler sig gör man i tävlingspärmen i samråd med sin tränare. Observera att föreningen står för alla anmälningar och kostnaderna för dem.  Ytterligare en tävling som vi rekommenderar längre fram i sommar är Kalmarspelen lördag 17 september

Vi har planerat en klubbtävling onsdag 31 augusti (längd, sprint + en gren till) samt ytterligare en tävling som avslutning på utomhussäsongen lördag 24 september.

För våra äldre aktiva är sommarens stora mål JSM i Hässleholm (5-7 augusti).

Vårt F13-lag åker till Ljungby söndag 28 augusti för det 2a delkvalet i Lag-UDM. Eventuell final går i Värnamo helgen efter.

Ha en riktigt bra sommar!!!!

/Ledarna

Hindare på lyckad turné

I helgen var 3st Hindenaktiva och tävlade på olika platser. Ebba Carlsson var i Stockholm på Bauhaus Athletic Youth. I bedrövligt väder med kyla, regn och en stavmatta att landa på som var som en bassäng hoppade Ebba på persnivå och tog en mycket fin 2a-plats.

Resultat Bauhaus Athletic Youth

I Halmstad var Jonathan och Evelina och tävlade i Laxaspelen. Jonathan hade tävlingsstart kl 09.30 och fick ge sig iväg tidigt på morgonen för att vara framme och uppvärmd i god tid. Resultatet blev 3.20 denna gång efter en hoppning som lovade mycket mer, det kommer att bli väldigt bra med tiden med den styvare staven som han nu håller på att vänja sig vid.

Evelina tävlade enbart i slägga denna helg och tog en fin 5e-plats i den tuffa konkurrensen med 44,96.

Resultat Laxaspelen

 

DM-medaljer till Jonathan och Naemi.

Jonathan DM i NässjöNaemi stav DM

Vilka fina prestationer Jonathan och Naemi gjorde i helgen när DM avgjordes i Nässjö. Jonathan förbättrade sitt personliga rekord i stav till 3.50 och kom 3a. Naemi  blev Smålandsmästare i stav och förbättrade sitt pers till 2.20 samt kom 3a på 200m med tiden 30,97. Stort Grattis till er båda!!!!!

Resultat

 

Träning på måndag och Evelina persade i Sollentuna.

Evelina nöjd 3a i slägga efter nytt pers. Foto: Kalle Pettersson

Evelina nöjd 3a efter nytt pers i slägga. Foto: Kalle Pettersson

Måndag 6 juni är det träning som vanligt.

Evelina Eklund hade en bra helg när hon deltog i SAYO-spelen i Sollentuna. På lördagen blev hon 2a i diskus efter en stabil kastserie med 34.68 som bäst. Under söndagen blev hon 3a i slägga med ett nytt personligt rekord på 49.60 nästan 3 meter längre än det gamla.

Resultat SAYO-spelen

F13-laget imponerade vid lag-UDM

På lördagen avgjordes första delkvalet till lag-UDM i Kalmar. Våra duktiga tjejer i F13-laget svarade för många fina insatser inför stolta ledare och föräldrar. Efter att stafetten avklarats så kunde vi konstatera att tjejerna ligger på en mycket fin 3e-plats totalt. Dessa tjejer var med i laget: Elise (diskus), Vilma (60m), Johanna (spjut), Emilia (600m), Alice (60mH), Tilda (höjd), Ella H (tresteg) och i stafetten sprang Alice, Ella H, Tilda, Agnes och Naemi. Nästa delkval är i Ljungby söndag 28 augusti.

Resultat

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer