Månadsarkiv: februari 2016

Årsmötet 2016 avklarat

Jan Jakoubek

Jan Jakoubek

På söndagseftermiddagen samlades drygt 30st medlemmar i Bigsos lokaler för att genomföra det traditionsenliga årsmötet. Sedvanlig årsmötesförhandling ledd av Peter Lilja, prisutdelning, tipsfrågor och fika hann vi med under ca två timmar. Det delades ut priser för förra årets insatser på tävlingsbanorna, klubbrekord och träningsflit. Mest belönad blev Jan Jakoubek för sin framfart med JSM-bronset som höjdpunkt.

Hindenbördiga Ida Storm Svensk Mästarinna i Vikt

Ida Storm

Ida Storm

 

Nybrotjejen Ida Storm vann SM i vikt i Malmö under lördagen på nya mästerskapsrekordet 22,29. Hon var över två meter före Ullevis Tracey Andersson. Vikt är en gren som liknar slägga med samma teknik med tyngre redskap och kortare sträng. Det är en bra gren för släggkastare att tävla i inomhus.

25-åriga Ida som tävlar för Hässelby har de senaste fem åren studerat och tränat i USA, sommartid kommer hon alltid hem och tränar och tävlar. STORT GRATTIS IDA!!!!

 

Starterutbildning

Ni som känner att det skulle vara intressant att vara starter på friidrottstävlingar, ni har nu chansen att förverkliga drömmen. Lördag 7 maj är det en Starterutbildning i Växjö , anmälan till Patrik senast 16  april. Det finns bra tillfälle att träna tillsammans med Patrik i samband våra tävlingar Marsträffen och Hindenspelen.

Fin insats av Jonathan på inne-SM i Växjö

Hindens duktige stavhoppare Jonathan Åkesson (P17) var nära sitt nysatta pers när han tävlade på inne-SM i helgen. Efter att ha varit högt över 3,21 så räckte det inte riktigt på 3,42. Jonathan tränar på riktigt bra och utvecklas på träningarna och kommer att ha ett spännande år framför sig.

Resultat

Måndagsträningen på sportlovet

Måndag 22 februari är ALLA GRUPPER i OG-hallen. Ordinarie tider är det som gäller.

Välkomna

Ledarna

Medaljer och personliga rekord vid inne-DM i Växjö

I helgen avgjordes Smålandsmästerskapen inomhus för åldrarna 12 år och uppåt och Hinden hade fina framgångar.

Jonathan Åkesson (P17) satte nytt inomhus pers i stav med 3.30 och belönades med silver, efter det blev det även nytt pers på 60m. Philip Danielsson (P12) gjorde en jättefin insats på 60m där han kämpade sig till en silverplats, han hoppade även bra i längd. Emilia Ottosson (F13) satte nytt snyggt pers på 60m. Ella Hübinette (F12) satte nya personliga rekord i bägge de grenar hon ställde upp i, på 60m sprang hon in på en mycket fin 3e-plats vilket gav en bronsmedalj samt i längd där hon hoppade hela 4,13. Johanna Fredriksson (F13) testar gärna nya grenar, denna gång blev det tresteg vilket gick alldeles utmärkt. Naemi Matocka (F12) gjorde sitt livs första tävling när hon ställde upp på 60m där hon var endast en tiondels sekund från att få springa finalen. Grattis alla duktiga Hindare!!!!

Resultat

Hindenledare nyutbildade

I söndags avslutades del 2 i ledarutbildningen Friidrott för barn 7-10 år. Hindens  Linda Kämpfer, Matilda Johansson, Mattias Fredriksson, Marie Välitalo, Jonathan Åkesson och Evelina Eklund har under två dagar genomgått den första i raden av utbildningar inom friidrotten. Det har varit två mycket lärorika dagar innehållande teori och praktik där de har fått pröva på grenar och lägga upp träningar där leken står i fokus. Ledare för kursen var Emma Lagerqvist från Växjö.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer