Månadsarkiv: september 2015

Jonathan avslutade på bästa sätt i Tranås

Sista rycket på tävlingssäsongen blev det i helgen för Jonathan och Evelina när de tävlade i TAIF-spelen i Tranås.

Jonathan förbättrade sitt pers och klubbrekord i stav ytterligare. Denna gången hoppade han 3,35 och har därmed förbättrat sitt pers med hela 90cm!!! under sommaren. Han passade även på att sätta pers i längden med 5,12 och springa bra på 100m. Evelina hade också en bra dag när hon vann diskus och kom trea i slägga.

 

Medlemsinformation September

Till alla aktiva med föräldrar samt övriga medlemmar kommer här en sammanfattning av utomhussäsongen samt en blick in i höstsäsongens utseende.

Vårt arrangemang Valborg vid Linneasjön blev mycket lyckad, många ställde upp under kvällen med försäljningen och mycket folk på plats vilket gjorde att det blev en fin slant till föreningens verksamhet.

Tävlingssäsongen öppnade med Marknadsspelen i Skruv där vi hade glädjande många aktiva till start. Insatserna på tävlingsbanan var otroligt fina i alla åldrar.

Vår Provapå-kväll den 8 juni var en av de största höjdpunkterna under försommaren.  Över hundra intresserade aktiva med föräldrar testade på uppvärmning och diverse grenar i ett underbart väder.

Klubbtävlingen måndagen efter midsommar avgjordes i regn och rusk men det bekom inte så mycket, det var god uppslutning och fina resultat ändå.

Under den tävlingsintensiva juli månad hade vi flera deltagare på Ölandsspelen som gjorde väldigt bra ifrån sig. Utöver det så var det en kvartett ungdomar som åkte södra Sverige runt och tävlade i högsta konkurrens i sin åldersklass under hela sommaren. Det tillsammans med idogt tränade hela sommaren gjorde att nämnda kvartett även gjorde fina resultat på USM och JSM i augusti. Janne Jakoubek stod för den allra bästa insatsen i och med bronsplatsen i spjut.

Vår förening hamnade även i fokus i lokalpressen under augusti. I samband med att Patrik Eklund belönades med ”Eldsjälspriset 2015” gjordes även reportage om föreningens Platsannonser som media uppmärksammat.

Vår tävling Hindenspelen lockade nästan lika många startande som förra året. En härlig blandning av unga och äldre friidrottare samt en fantastiskt fin funktionärsinsats från fredag kväll till lördag eftermiddag gjorde arrangemanget mycket lyckat.

Projektet Vänskapskampen tillsammans med våra vänner i Skruvs IF och Kalmar SK startade med en träff i Skruv. Under två och en halv timme hade vi en underbar förmiddag under ledning av Reine och Karin med flera från Skruvs IF. Fortsättning följer med nästa anhalt Kalmar under hösten.

Kalmarspelen avslutade tävlingssäsongen med ett stort antal Hinden-aktiva på plats som visade att det går alldeles utmärkt att sätta personliga rekord även efter en lång säsong.

Vi har även haft kick-off på Idrottsskolan där vi var på plats i OG-hallen och träffade barnen för allra första gången.

Med början v 40 så kommer banorna på Åkrahäll att tvättas för att sedermera bli omlagda. Det skall bli skönt att få komma tillbaka nästa vår på riktigt fina banor.

Inomhusträningen drar igång v 43 och tiderna ser ni ovan. Det kommer att bli en härlig höst/vinter tillsammans med dessa underbara ungdomar.

UCSmåland kommer även i år att arrangera två mycket populära läger i Växjö. 14-15 november är det dags för 13-14årsläger (födda 02-03) och 28-29 november är det 15-19årsläger (01-97). Två läger som vi rekommendera alla i dessa åldrar att vara med på, mer information kommer senare.

Styrelsen och ledarna i IK Hinden vill avslutningsvis Tacka alla föräldrar för all den positiva respons vi får av er. Det är en skön känsla att ha ert fina stöd för det jobb som läggs ned för ungdomarna och föreningens bästa. Nu ser vi fram emot en rolig inomhussäsong tillsammans.

Styrelsen

Klubbrekord, personliga rekord och medaljer på Kalmarspelen

Under lördagen avgjordes årets upplaga av Kalmarspelen och hela 16st aktiva från Hinden var med och gjorde toppfina insatser. I F9-klassen gjorde Nora Jeansson och Alva Sundin en jättefin tävlingsdebut när de var med på 60m och längd. I F11 blev det personliga rekord och medaljer för Ella Hübinette, Ella Kämpfer och Alice Sundin. F12 tog sig Emilia Ottosson till final på 60m och hoppade bra i längden. Mathilda Göthberg (F15) satte pers i längd och sprang bra på 80m. Evelina Eklund (F17) förbättrade sitt eget klubbrekord i slägga och visade fortsatt fin diskusform.

Våra P9-killar Gabriel Filipov, Emil Kämpfer och Melker Abelsson gjorde kanoninsatser med pers och medaljer som följd. Isak Barkstedt (P10) var uppe på prispallen hela fyra gånger och Melker Alfredsson (P12) satte pers i längd och sprang bra på 60m. Okubatsion Weldgebriel gjorde en fin debuttid på 3000m och i stav förbättrade Jonathan Åkesson sitt egna klubbrekord med hela 20cm och Manfred Wykman persade med 10cm.

Resultat

Träningstider Inomhus 2015-2016

Inomhus perioden börjar den 19 Oktober.

 Yngsta gruppen  07-06

Måndagar 17-18 i Sporthallen.
OBS! 19 Oktober är alla träningar flyttad till OG-Hallen.
Nya medlemmar i yngsta gruppen samlas 16,45 för information.
Ledare; Annika Karlsén, Linda Kämpfer, Matilda Johansson.

Mellan gruppen 05-03

Måndagar 17,30-19,00 Sporthallen.
OBS! 19 Oktober är alla träningar flyttad till OG-Hallen.
Onsdagar 17,30-19,00 OG-Hallen.
Uppvärmning ute 17,30-18,00 uteskor och kläder för väderlek,
Reflexer eller Reflexväst på.
Ledare; Patrik Eklund, Evelina Eklund, Sofie Söder, Mattias och Annika.

Äldre gruppen 01- äldre

Måndagar 18,30-20,00 Sporthallen.
OBS! 19 Oktober är alla träningar flyttad till OG-Hallen.
Onsdagar 18,30-20,00 OG-Hallen.
Uppvärmning ute 18,30-19,00 uteskor och kläder för väderlek,
Reflexer eller Reflexväst på.
Ledare; Carina Garpmo, Ulf Garpmo, Sonny Boden.

Stav och styrketräning
Torsdag 18-20,00 i OG-Hallen

Teknikträning

Lördag 12,00-15,00 i OG-hallen.

12,00-13,30 Sprint, Häck, Längd, Tresteg.
13,30-15,00 Kast (kula, diskus, slägga), Höjd.

 

 

”Vänskapskampen” startade i Skruv

Hindens härliga gäng i Skruv

Hindens härliga gäng i Skruv

 

På lördagsförmiddagen åkte sju stycken aktiva i åldrarna 04-06 tillsammans med föräldrar och ledare till Skruvs härliga idrottsplats. Där hade vi en jätterolig förmiddag tillsammans med Skruv och Kalmar SK som innehöll kast med boll, längd och stafett.

Skruvs general Reine förklarar hur stafetten går till.

Skruvs general Reine förklarar hur stafetten går till.

Gemensam uppvärmning

Gemensam uppvärmning 

OBS!!! Ändrat datum på ”Vänskapskampen” ”Vänskapskampen” ett projekt tillsammans med Skruvs IF och Kalmar SK

Nu startar IK Hinden, Skruv och Kalmar SK en Vänskapskamp där tanken är att unga aktiva (födda -04-05-06) under lite lättsammare former skall träffas vid tre tillfällen under det kommande året och ha kul tillsammans och första gången är i Skruv lördag 12 september kl 10.

Grenarna i Skruv är Kast med boll och längd. Dagen avslutas med en hemlig stafett. Arrangemanget beräknas ta ca 2,5 timmar och ledare och föräldrar på plats hjälps åt att vara funktionärer.

Vi hoppas det är många som vill vara med.

Anmäl ert intresse till er ledare senast måndag 7 september.

/Patrik och Annika

Kick off på Idrottsskolan och Janne persade igen.

Hinden har i år gått med i det det mycket populära projektet Idrottsskolan i Nybro där ett antal föreningar i kommunen gått samman och erbjuder barn i årskurs 1 och 2 att testa på deras idrotter.

På tisdagskvällen var det Kick Off i OG-hallen där de anmälda barnen fick leka på fotbollsplanen och inne hos oss i friidrottsdelen samtidigt som föräldrarna fick information och föreläsning inne i kampsportslokalen. Hindens ledare Sofie Söder och Marie Välitalo med sidekickarna Elise, Evelina och Jonathan hade bl a gjort en hinderbana som var mycket uppskattad. Kvällen blev mycket lyckad och vi ser fram emot när det är dags för barnen att testa friidrott längre fram i höst.

Janne fortsätter att närma sig 60m i spjutet. Under en kasttävling i Växjö på tisdagskvällen kastade han 59,75 vilket innebär att han persat två tävlingar i rad så formen är stigande.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer