Månadsarkiv: augusti 2015

”Vänskapskampen” ett projekt tillsammans med Skruvs IF och Kalmar SK

Nu startar ovannämnda föreningar en Vänskapskamp där tanken är att unga aktiva (födda -04-05-06) under lite lättsammare former skall träffas vid tre tillfällen under det kommande året och ha kul tillsammans och första gången är i Skruv söndag 13 september kl 10.

Grenarna i Skruv är Kast med boll och längd. Dagen avslutas med en hemlig stafett. Arrangemanget beräknas ta ca 2,5 timmar och ledare och föräldrar på plats hjälps åt att vara funktionärer.

Vi hoppas det är många som vill vara med.

Anmäl ert intresse till er ledare senast måndag 7 september.

/Patrik och Annika

 

Hindenspelen 2015

I blåsigt men strålande solsken avgjordes årets upplaga av Hindenspelen.

Tack vare en fantastisk insats av föräldrar, barn, ledare och aktiva samt vänner från Skruvs IF, Färjestaden, Kalmar SK, Glasrikets FC och IFK Växjö blev detta en kanondag på Åkrahäll. Stort tack till alla inblandade!!!!

Våra egna aktiva stod för härliga insatser på tävlingsbanan.

F9 kämpade Tilda Jonsson Wigstedt jättebra i längd och 60m. I F11 blev det personliga rekord på löpande band. Ella Hübinette, Ella Kämpfer, Elise Välitalo, Alice Sundin och Alma Kohnic satte alla pers i längd och 60m samt tog flera medaljer. I F13 var hela fyra tjejer med i finalen på 60m ( Emilia Giselsson, Vilma Pettersson, Catrine Sandberg och Emilia Ottosson). Dessa tjejer var även med i längden tillsammans med Vilma Eriksson och Bodil Ärleskog  som gjorde en jättefin tävlingsdebut. Även dessa tjejer satte oräkneliga personliga rekord. I F15 blev det flera medaljer och personliga rekord för Tilde Svensson och Mathilda Göthberg som tävlade i längd och 60m. Tilde testade även på att springa 200m vilket gick alldeles utmärkt. I F17 trivdes Evelina Eklund alldeles förträffligt i kastburen när hon satte pers med 1,5 meter i både diskus och slägga och Ebba Carlsson tog medaljer i stav och 100m.

P9-klassen hade vi ett gäng härliga killar som gjorde toppinsatser. Melker Abelsson, Emil Kämpfer, Gabriel Filipov, Olle Mattsson och Wilmer Arvidsson persade och tog medaljer i längd, 60m och 600m. Bland P11 hade vi Linus Jonsson, Philip Danielsson och Isak Barkstedt. För Philip blev det medaljer och pers i längd och 60m, Isak persade i kula,längd och 60m och Linus persade på 600m och längd. I M-klassen satte nyblivne JSM-bronsmedaljören Jan Jakoubek nytt pers i spjut och Jonathan Åkesson persade i längd och gjorde det bra i stav och 100m. Manfred Wykman gjorde det jättebra i staven. Sist men inte minst så gladdes vi enormt över Okubatsion Weldegebriel som har börjat hos oss i sommar. Han sprang ett magnifikt 1500m-lopp och kom in på den utmärkta tiden 4.40.67.

Resultatlistan finns under fliken ”Egna tävlingar”.

Bilder

Hindenspelen

Årets upplaga av Hindenspelen närmar sig! Nu finns startlista, PM och tidprogram publicerat under fliken ”Egna tävlingar”. Notera att tidsprogrammet har reviderats den 27/8, då det glädjande nog har tillkommit ytterligare deltagare. P9 60 försök har tillkommit, därtill justerade tider för P11 längd och M 400 m häck. Välkomna till en trevlig friidrottsdag den 29 augusti!

Spjut-brons avslutade framgångsrik SM-helg för våra aktiva.

janne2

 

Jan brons JSM 2015Jan Jakoubek fixade även i år en SM-medalj när han kämpade sig till ett brons iDSC_6547
spjuttävlingen
på Fredriksskans i Kalmar. Med resultatet 58,71 tog han klar tredjeplats endast fyra meter efter segraren
 Simon Litzell. Det var en skön medalj för Janne som jobbat hårt hela säsongen.

 

 

Ebba Carlsson har också kämpat hela sommaren och gjorde sin bästa tävling när det gällde som mest. Med nya perset 3,18 tog hon jättefin 5e-plats i F15 Stav.

ebba3 ebba2

 

 

 

 

 

 

Evelina Eklund har visat upp en stabil kastning hela sommaren och så även denna gång när hon tog två härliga 6e-platser i både diskus och slägga.

evelina2 evelina1

 

 

 

 

 

 

Jonathan Åkesson var med för att skaffa sig värdefull tävlingsrutin och hade som målsättning att sätta personligt rekord. Såklart fixade han det när han var högt över 3,09. Tyvärr satte ett tufft höjningsschema stopp för högre höjder denna gång.

Stolta ledare på plats kan konstatera att alla våra aktiva tävlade på sin högsta nivå under årets viktigaste tävlingshelg.

 

Vår egen eldsjäl har premierats

Under gårdagskvällen tilldelades Patrik Nybro Kommuns Eldsjälspris inom idrottsområdet. Ett pris som han är väl värd efter alla de timmar han lägger ner för föreningens bästa, både som ordförande, tränare och vårt ansikte utåt. Han tar sig alltid tid och strävar efter att alla ska känna sig välkomna i föreningen. Ett stort grattis från alla ”Hindare”!

Smålandsspelen i Växjö, dags för JSM och USM samt skolstart.

På tisdagskvällen avgjordes årets upplaga av Smålandsspelen i Växjö. Tre av av våra aktiva passade på att slipa formen inför helgens SM-tävlingar. Jan Jakoubek kastade iväg spjutet 57.51, Jonathan Åkesson hoppade 3.02 i stav och Evelina Eklund skickade iväg diskusen 34.06 och släggan 42.82.

Resultat Smålandsspelen

 

Till helgen är det så dags för JSM (födda 93-98) i Kalmar och USM i Karlskrona (födda 99-00). Hinden har fem stycken kvalificerade dit.

JSM Kalmar

Joakim Stenström (P19 400mH) var bronsmedaljör för två år sedan, i år siktar han i första hand på att ta sig till final. (kommer tyvärr ej till start)

Jan Jakoubek (P19 Spjut) tog silver förra året och är en av dem som slåss om medaljerna bakom JEM-tvåan Simon Litzell från Hässelby.

USM i Karlskrona

Ebba Carlsson (F16 stav) har en uppåtgående form och kan ta en placering bland de sex främsta.

Evelina Eklund (F16 slägga och diskus) har varit stabil under året och har chans på topp-8 i slägga och topp-6 i diskus.

Jonathan Åkesson (P16 stav) har varit med oss i friidrotten endast ett år men är redan kvalificerad att vara med. Här har han en jättefin chans att skaffa sig tävlingsrutin och siktet är inställt på personligt rekord.

Vi önskar våra duktiga aktiva lycka till i helgen!!

 

I samband med skolstart så brukar våra träningsgrupper fyllas på med härliga ungdomar som haft sommarledigt. Det är alltid lika trevligt när antalet på träningarna ökar. Sedan är det alltid någon eller några som gör sina sista ordinarie träningspass i Hinden på grund av att man flyttar och börjar skola på annan ort.

Joakim Stenström flyttar till Uppsala för högskolestudier och kommer med största sannolikhet att byta förening i höst. Christoffer Karlsén börjar på friidrottsgymnasiet i Växjö och Ebba Carlsson börjar på friidrottsgymnasiet i Malmö, båda dessa kommer att tillhöra IK Hinden även i framtiden. Agnes Karonen  börjar på gymnasiet i Karlskrona, än så länge pendlar hon dit men tanken är att så småningom flytta dit och då blir det föreningsbyte även för henne. Vi önskar dessa fina ungdomar stort Lycka Till!!!!!!

 

 

 

 

Träningsstart gr. 05-06

Nu är det dags att börja med träningen för gr. 05-06 igen! Måndagen den 10 augusti kl. 17.00 kör vi igång. Vi tränar som vanligt till kl. 18.15.  Är det någon som är intresserad av att börja träna med oss, är ni välkomna att höra av er till Annika på telnr: 076-769 25 09.

DNgalan Youth 2015

Evelina Eklund tog en tredje plats i helgens DN gala i Stockholm. Evelina tog bronset i femte kastet med 33,36. Grattis önskar vi henne!

20150801_dngalan

 

Resultat

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer