Månadsarkiv: juli 2015

Hindenspelen 29/8 närmar sig.

Planeringen inför vår tävling Hindenspelen  har börjat och vi hoppas att våra härliga ungdomar passar på att tävla på hemmaplan. Vi söker även er föräldrar som kan hjälpa till för att detta arrangemang skall bli lyckat som möjligt. En del har sedan tidigare anmält att de ställer upp men vi behöver fler som kan bidra och vi tar tacksamt emot er anmälan.  Nedan är en beskrivning på det som vi behöver hjälp med och vi hoppas att det är någonting som passar. Säg till er ledare eller skicka ett sms till Patrik (tävlingsledare) på tel 0733965082.

Förarbete fredag 28/8: Kvällen innan förbereder vi tävlingen genom att t ex resa serveringstältet, hämta bord och stolar, förbereda all material till de olika grenarna, gräva längdhoppsgroparna, sätta ut häckarna, startblock samt koner och starterpall, sätta ut avgränsningszoner till kastgrenarna, sätta upp kulrännan, hissa flaggor, ta fram prispall och varvräknare.

Tävlingsdagen: Enklare funktionärshjälp t ex kratta längdhoppsgropen, hålla måttband, lägga upp ribba, bära kastredskap, sköta vindmätning. Grenledare som har ansvaret finns redan. Serveringen behöver också hjälp med försäljning under dagen och vi tar även tacksamt emot bakverk eller annat till försäljningen. Ansvarig för serveringen är Susanne Lundberg Göransson tel 0702573950.

Efterarbete lördag eftermiddag: Återställande av material och idrottsplatsen.

 

 

Dubbla klubbrekord i Växjö

Janne Jakoubek var i veckan tillsammans med ledare på ett kastutvecklingsläger för de bästa i landet i åldern 17-19 år. I samband med det så anordnades två stycken tävlingar och Janne visar att formen är i antågande för han bättrade på sitt eget klubbrekord bägge tävlingarna. Hans nya rekord är numera 59,45.

Det anordnades även under onsdagskvällen en kasttävling öppen för alla och där gjorde Evelina Eklund en jättefin tävling i diskus där hon hade två kast över sitt gamla pers. Bästa kastet var 35,74 vilket även var nytt klubbrekord, det gamla rekordet hade Ida Storm som numera är en av Sveriges bästa kvinnliga släggkastare. Nästa tävling för Evelina är BAUHAUS Athletic Youth som går på Stockholms stadion i helgen. Det är en av de största tävlingarna under året och den direktsänds på webben (se länken).

Resultat måndag

Resultat onsdag

Hindentjejer på Junior-EM

Smålands hejaklack

Smålands hejaklack

I helgen genomfördes Junior-EM i Eskilstuna och i samband med det anordnade UC-Småland ett läger för ungdomar 15-19 år. Lägret som samordnades med UC-Mellansverige innehöll träning på förmiddagen, besök på tävlingarna under eftermiddagen samt roliga aktiviteter på kvällarna. Hindens Ebba Carlsson och Evelina Eklund var med och var mycket nöjda med sin upplevelse. Det var full rulle hela tiden och en fantastisk stämning på läktarna.

Bilderna är tagna av Elin Jonasson Wärnamo SK.

Alla tiokampare tackar publiken efter tävlingen.

Alla tiokampare tackar publiken efter tävlingen.

Emil von Barth hyllas efter bronset på 100m

Emil von Barth hyllas efter bronset på 100m

Vattengraven

Vattengraven

Spurtstrid

Spurtstrid

Ärevarv

Ärevarv

200m

200m

IK Hindens platsannonser

IK Hindens platsannonser

För att en förening skall fungera på ett bra sätt krävs det en mängd människor som hjälps åt med alla de uppgifter och uppdrag som måste uföras. I många föreningar idag är det tyvärr så att det är ett fåtal som gör mycket och Hinden är inget undantag men det vill vi ändra på.

Hinden är just nu en förening med jättemånga ungdomar som tränar och trivs hos oss och för att föreningen skall fungera och utvecklas vill vi arbeta under devisen många gör lite.

Tanken är att alla kan göra något, man skall kunna bidra med hjälp men inte ”slukas” av flera uppgifter som tar allt för stor del av fritiden.

Vi har därför satt ihop ett dokument, en så kallad Platsannons  (uppe till höger  i listen) där vi beskriver de uppgifter som vi tycker vi är i störst behov av i början på denna resa. Vår förhoppning med detta är att ni föräldrar ska hitta något uppdrag som ni är intresserade av och som vore till jättestor hjälp för föreningen.

/Styrelsen

Ölandsspelen och Öresundsspelen

Ölandsspelen

I helgen avgjordes den populära tävlingen Ölandsspelen som i år lockade över 1000 starter. Hinden hade ett antal duktiga aktiva på plats som gjorde väldigt fina insatser. I klassen F11 tog sig Elise Välitalo till final på 60m där hon sprang på nya perset 9,90. Hon satte även nya fina pers i längd och höjd. I F12 var Catrine Sandberg och Vilma Ericsson med och gjorde det bra, Vilma satte pers på både 60m och längd och Catrine  hoppade bra i längd i lite för stark vind. Även i F14 blev det nya fina pers genom Tilde Svensson som vann 80m och kom tvåa i längd. Tova Göransson sprang bra när hon testade att springa 200m mot seniorer. Även bland pojkarna var det fina resultat. I P8-klassen gjorde Hugo Johnsson tävlingsdebut med besked när han vann 600m och kom trea i längd. I P9 satte Emil Kämpfer två fina pers på 60m och längd och Melker Abelsson gjorde en storstilad insats i sin första riktiga tävling när han vann 60m och kom tvåa i längd på nya pers. Isak Brandstedt och Linus JonssonP10 visade också fina takter, Isak persade i kula,längd och 60m där han kom trea samt sprang nära perset på 600m. Linus persade när han kom tvåa på 600m samt persade även i längd och höjd. i P11 hoppade Philip Danielsson nytt pers i längd där han kom trea samt tog sig till final på 60m. I Män spjut kastade Jan Jakoubek nära sitt årsbästa när han vann grenen.

Resultat Ölandsspelen

 

Öresundsspelen

I Helsingborg avgjordes stortävlingen Öresundsspelen som är en av landets större tävlingar som lockar deltagare från 10 olika länder. Ebba Carlsson, Evelina Eklund och Jonathan Åkesson var med och kämpade om placeringarna. Jonathan som började träna friidrott för ett år sedan hoppade jättefina 3m i stav, sprang 100m och hoppade längd. För Evelina och Ebba var det stortävling för tredje helgen i rad. Evelina kastade till sig en bra placering i diskus och Ebba gjorde detsamma i staven.

Resultat Öresundsspelen

Medalj, årsbästa, pers och klubbrekord i Göteborg.

I helgen avgjordes Sveriges allra största friidrottstävling Världsungdomsspelen på Nya Ullevi i Göteborg. Med över 7600 starter som görs av aktiva från flera olika länder så är den överlägset störst. Hinden hade i år tre stycken aktiva på plats som alla gjorde jättefina insatser i den stenhårda konkurrensen.

Jan Jakoubek tog hem en bronsmedalj i P19 spjut genom att kasta över 55 meter. Evelina Eklund var med i F17 slägga  och kastade över sitt pers i alla sina kast med toppresultatet och klubbrekordet 43,72 som längst. Hon tog även en jättefin femteplats i diskus genom att kasta 32,70. Ebba Carlsson var med i F17 längd och stav och allra bäst gick det i staven där hon satte nytt årsbästa och klubbrekord genom att hoppa fina 3,01.

Evelina i slägga

Evelina i slägga

 Nya Ullevi

Nya Ullevi

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer