Månadsarkiv: juni 2015

Klubbtävlingen avgjord

Vi hade sannerligen ingen tur med vädret när vi hade en klubbtävling på måndagskvällen. Men en hel del aktiva och hejande föräldrar kom det ändå och vi hade ändå en trevlig kväll som innehöll sprintlöpning och längd. Resultaten finns under fliken Resultat.

IK Hinden önskar en trevlig midsommar

Då är det dags för lite midsommarfirande , vi hoppas att ni får en skön helg trots de lite regniga väderleksprognoserna.  😆

På ledarfronten så är Carina tillbaka på träningarna efter sin höftoperation. Vi har även fått ett nytillskott som ledare, det är 22-åriga Matilda Johansson som stöttar upp på träningarna när hon har möjlighet. Vi hälsar henne varmt välkommen.

Carina styr upp styrkepasset som avslutar träningen.

Carina styr upp styrkepasset som avslutar träningen.

 

Vi vill även påminna om vår Klubbtävling på måndag kl 18. Grenarna sprint, längd och höjd är det som gäller och anmälan görs på plats. Det finns även tillfälle för de som vill att se hur användandet av eltid går till.

Nästa tävling vi rekommenderar är Ölandsspelen som är en mycket lämplig tävling för våra aktiva. Sista anmälan är onsdag 1 juli.

I övrigt så var Evelina och tävlade i Växjö på tisdagskvällen. Grenarna var som vanligt slägga och diskus och hon gjorde åter igen en stabil kastserie.

Resultat

För våra mest tävlingsbitna så går vi nu in i en intensiv period. Det är tävlingar i Halmstad, Göteborg, Bottnaryd och Helsingborg som väntar. Rapporter följer allt eftersom.

 

HABO Challenge i Jönköping

Evelina, Jonathan och Ebba

Evelina, Jonathan och Ebba

Det var fyra st aktiva som var på plats på underbara Slättens IP i Habo som avgjordes i perfekt friidrottsväder.

Ebba Carlsson (F17) gjorde en fin säsongsdebut och vann 100m samt hoppade bra i staven. Evelina Eklund (F17) genomförde återigen en fin diskustävling där segerresultatet skrevs till 32,93. Janne Jakoubek (P19) vann spjuttävlingen och Jonathan Åkesson (P17) satte även denna gång nytt pers i stav med 3,03. Jonathan testade även att springa 100m vilket han gjorde riktigt bra.

Resultat

Lite fler bilder från vår härliga kväll

Marie Välitalo höll sig framme med kameran.

 

Klubbtävling måndag 22/6

Måndag 22/6 kl 18-20 arrangerar vi en klubbtävling för alla våra aktiva. Grenarna är sprint, längd och höjd. Anmälan sker på plats och man skall vara omklädd och uppvärmd kl 18. I samband med denna tävling finns det möjlighet för intresserade att titta in till Ivar och Roland som har hand om eltiden och se hur det fungerar. Samtidigt är det sista träningskvällen för den yngsta gruppen som sedan tar lite sommarledigt.

Välkomna

 

Succé för provapå-kvällen.

På säsongens finaste träningskväll passade vi på att ha en provapå-aktivitet. Över hundra personer innefattande aktiva, föräldrar och syskon gjorde tillsammans denna kväll till en stor succé. Efter uppvärmning med löpskolning och häckkoordination så testades grenarna stav, diskus, höjd, längd, sprint och häck. Vi avslutade med lite information och stärkande saft och frukt.

Ett jättestort tack till er alla som var där och bidrog till en underbar kväll.

Diskus på gång

Diskus på gång

Många talanger

Många talanger

Häckkordination

Häckkordination

Uppvärmning med löpskolning

Uppvärmning med löpskolning

Flera Smålandsmästare och personliga rekord!!!

I helgen avgjordes DM för 12 år och uppåt på ett blåsigt Fredrikskans i Kalmar och Hinden var mycket framgångsrika.

P19-klassen vann Jan Jakoubek  spjutet med ett kast strax över 57 meter och Joakim Stenström vann 400mH.

I F17 vann Evelina Eklund diskus med ett kast över 34m samt kom trea i slägga efter en stabil serie med samtliga kast över 4om och  perset 41,51. Tova Göransson  kom trea på 100m på fin tid och Agnes Karonen kom fyra i kulan.

Jonathan Åkesson i P17 blev trea i stavhoppet och persade med hela tre decimeter när han tog sig för första gången över tre meter och Ardawan Harith persade med nästan fyra tiondelar på 100m.

F14 blev Tilde Svensson dubbelsegrare genom att vinna 80m på nya perset 10,84 och längd med nya perset 4,75 och Mathilda Göthberg kämpade till sig tredjeplatsen med fina 4,34.

I F12 gjorde vår Catrine Sandberg en jättefin tävling när hon gick till final på 60m genom att sätta ett nytt prydligt pers med 9,49 i försöket. Hon gjorde även en fin insats i höjd.

Resultat DM

Jonathans prisutdelning

Jonathans prisutdelning

Tilde och Mathilda på prispallen

Tilde och Mathilda på prispallen

Kastmästare Evelina och Janne med maskot.

Kastmästare Evelina och Janne med maskot.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer