Månadsarkiv: maj 2015

Provapå-kväll måndag 8 juni kl 18-20

IK Hinden hälsar alla aktiva tillsammans med föräldrar välkomna till denna kväll. Vi vill ge er en upplevelse, kroppsliga erfarenheter och några praktiska kunskaper om att träna och tävla friidrott.

Tidsprogram:

18.00 Samling//kort om upplägget

18.05 Upptäckarrunda (med joggning). Vi värmer upp med löpskolning mm samtidigt som vi visar alla delar av en friidrottsarena

18.30 Prova på de grenar som vi förberett på arenan. Föräldrarna får också prova grenarna eller hjälpa till att mäta. Vi går samtidigt igenom lite regler för varje gren.

19.20 Alla som vill prövar varsitt häcklopp.

19.40 Gemensam samling med fika och återkoppling samt aktuell

information om kommande tävlingar.

Välkomna önskar Ledarna

 

 

                                                                

Kastkväll i Växjö

IFK Växjö arrangerar ett flertal kastkvällar under utesäsongen och under onsdagskvällen var det dags igen. I en skön blandning av bredd och elit så var Hindens Evelina Eklund med och kastade diskus och slägga. Hon gjorde en mycket stabil tävling i diskus där samtliga kast var över 32m. Segerresultatet skrevs till nya perset 34,85. I släggan nådde hon denna gång fina 39,12.

Resultat

Hindens kastare tävlar på och nästa tävling vi rekommenderar.

Hindens bägge kastare Jan Jakoubek och Evelina Eklund utnyttjar de tävlingstillfällen som finns i början på utomhussäsongen. Under lördagen var de i Alvesta och testade tävlingsformen. Janne fick iväg spjutet fullt godkända 57,88 som bäst denna gång, han har bättre resultat i sikte och nästa tävling för hans del är i Jönköping 2/6. Evelina fortsätter att ha en positiv trend i sitt kastande och denna gång förbättrade hon sitt pers i slägga till hela 41,10 och i diskusen kastade hon fina 33,69. Nästa tävling för henne blir på onsdag i Växjö.

Resultat från Alvesta

Nästa tävling vi rekommenderar är för er födda -03 och äldre nämligen Stora DM, JDM och UDM som går i Kalmar 6-7/6. Sista anmälan är nu på onsdag 27/5.

 

 

 

Marknadsspelen i Skruv avklarad.

Under lördagen avgjordes Marknadsspelen i Skruv. I växlande väder och vindar deltog sammanlagt hela 21 st Hindare. Vi var även traditionsenligt med och hjälpte till med eltiden.

Dagen startade tyvärr på sämsta sätt när Vilma Eriksson (F13) startade i sitt livs första häcklopp. Hon hade maximal otur när hon snubblade över fjärde häcken och slog sig så illa att hon fick åka till sjukhus. Senaste rapporten var att hon hade fått gipsa vänster tumme. Vi hoppas på snar bättring för Vilma.

Bland de övriga startande hände följande.
I F9-klassen ställde Alicia Hildingsson och Elin Jeansson Bramming upp på 60m, 600m och längd. De gjorde fina prestationer i samtliga grenar, framför allt på 600m där de stod för offensiva löpningar där de verkligen gav allt. I P9-klassen var Gabriel Filipov  med i längd och 600m och gjorde det jättebra. Emil Kämpfer var helt överlägsen när han vann 60m och kom sedan 2a i längden. I F11-klassen var Ella Hübinette och Hedda Warme med på 60m och längd. Hedda gjorde sin första utomhustävling och gjorde det jättebra. Ella som har tävlat flitigt satte personliga rekord i båda grenarna och kom 3a i längd och 2a på 60m. I P11-klassen gjorde Isak Brandstedt ett jättefint lopp på 600m och sprang in som 3a på nytt personligt rekord, han var även med och gjorde det bra i längd och kula. Philip Danielsson har varit lite krasslig i veckan men gjorde en fin tävling även han, framför allt på 60m där han kom 2a på nytt pers. I F13-klassen hade vi fyra st startande förutom Vilma. Farah Aladadi gjorde sin första utomhustävling och kämpade jättebra precis som Catrine Sandberg och Emilia Giselsson som också gjorde sina första utomhustävlingar och gjorde fina resultat i sina grenar. Johanna Fredriksson har testat på att tävla i de flesta grenar och gjorde det bra även denna gång där hon var nära sina pers i kula och spjut. I P13-klassen var Melker Alfredsson med i längd och 60m där han tog sig till final tack vare att han satte nytt pers med 1,3 sekunder!!!  I F15-klassen ställde Tilde Svensson upp på 80m och längd. Tilde gjorde två kanonlopp i försök och final på 80m som hon vann och satte senare nytt fint personligt rekord i längd. I F17-klassen gjorde Evelina Eklund en jättefin tävling i diskus med alla kast över 30m, det blev till slut nytt pers och seger. I P17-klassen gjordes det två mycket fina stavresultat av våra aktiva Jonathan Åkesson och Manfred Wykman. 14-årige Manfred tävlade för första gången och tog 2a-platsen med fina 2,10. Jonathan höjde sitt pers med 25 centimeter när han vann på 2,70, ett resultat som även var Nytt klubbrekord. I K-klassen vann Amanda Lindblom höjden och i M-klassen gjorde Janne Jakoubek  en fin spjuttävling där han kastade lite längre för varje kast och slutade med en 2a-plats på 58,19. Även Ardawan Harith (16 år) ställde upp i M-klassen fast på 100m och 800m. Han gjorde en mycket fin insats genom att ta sig till final på 100m och sätta ett nytt prydligt personligt rekord på 800m.

Resultatlista-Marknadsspelen-2015 (1)

Vi vill tacka alla aktiva, ledare och föräldrar för en mycket trevlig tävlingsdag i Skruv.

 

Lyckat valborgsarrangemang och Marknadsspelen i Skruv

Så är då vårt traditionsfyllda arrangemang Valborg vid Linnéasjön avklarat och det blev åter igen en lyckad kväll. Det såg lite mörkt ut vädermässigt på eftermiddagen men det stabiliserade sig så kvällen blev betydligt mer välbesökt än vi först trodde. Musikkåren tillsammans med drillflickorna inledde kvällen. På scen stod vår egen Thea Lundgren med vänner för en mycket uppskattad  sång och musikunderhållning. Chokladhjulet hade fullt upp hela kvällen och lotteriet hade också många besökare. Kvällen avslutades med tändning av brasan och fyrverkerier. Den ekonomiska sammanställningen är inte helt klar än men det står klart att det blir en fin summa till föreningens verksamhet. Stort tack till alla som hjälpte till att genomföra denna kväll.

Vi påminner om tävlingen Marknadsspelen i Skruv som genomförs på deras fina idrottsplats den 16 maj. Det är en mycket lämplig tävling för alla våra aktiva. Sista anmälan är på onsdag men vi ser helst att ni anmäler redan på måndag till Annika.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer