Månadsarkiv: april 2015

Valborg vid Linnéasjön

På torsdag arrangerar vi Valborg vid Linnéasjön. Vi ser fram emot en trevlig traditionsfylld kväll som innehåller lottförsäljning, chokladhjul, musikkår,drillflickor, ponnyridning, korvförsäljning,brasa och fyrverkeri. På scen står Hindens Thea Lundgren för underhållningen.

Vi vill passa på att be er som har en magväska eller någon gammal handväska hemma som ni kan låna ut att ta med det. Det underlättar pengahanteringen betydligt.

Om det är någon som kan hjälpa till lite tidigare på kvällen (16-18) med förberedande arbete med lottstånd och chokladhjul mm så är det tacksamt.

 

/Styrelsen

Utomhusträningen på Åkrahäll startar 27 april

Det är fortfarande oklart när garantiarbetena på Åkrahälls löparbanor kommer igång men det lär inte ske den närmaste tiden. Därför startar vi utomhussäsongen på Åkrahäll som tidigare planerat måndag 27 april.

Följande tider gäller:

Yngsta gruppen (05-06): måndagar 17.00-18.15 fram tom 22 juni. Sedan startar träningen i augusti igen

Övriga grupper

Måndagar och onsdagar 18.30-20.00 hela sommaren fram till slutet av september.

Vi kommer att ha en Prova på-kväll måndag 25 maj där alla aktiva med föräldrar får komma ner och testa olika grenar. Korvgrillning och saft  blir det också.

Måndag 22 juni kl 18 kör vi en klubbtävling med sprintlöpning, längd och kula. Alla aktiva är välkomna, anmälning sker på plats. Mer info kommer senare.

Varmt välkomna till en härlig friidrottssommar på Åkrahäll

/Ledarna

Familjedagar på Sportringen

Alla medlemmar är varmt välkomna till Sportringen 23-24/4. Se bifogad fil.

Familjedagar på Sportringen

Medlemsinformation April

Här kommer information till våra medlemmar, aktiva och föräldrar. Det är vår målsättning att kontinuerligt enligt verksamhetsplanen som antogs på årsmötet lägga ut ett ”Medlemsbrev” där vi sammanfattar aktuella händelser och informerar om framtiden.

Inomhussäsongen går nu mot sitt slut och vår egen tävling Marsträffen var höjdpunkten som kunde genomföras på ett mycket bra sätt mycket tack vare alla som ställde upp innan, under och efter tävlingen. Glädjande var även att det var en hel del av våra ”nya” aktiva som provade på att tävla tillsammans med en hel del aktiva från närliggande föreningar .

Våra två yngsta träningsgrupper är  mycket välfyllda med härliga ungdomar som bidrar till roliga träningar tillsammans med sina ledare.

En annan höjdpunkt under vintern som var mycket uppskattad av våra ungdomar var Bowlingkvällen som samlade 54st aktiva i alla åldrar. Vi i styrelsen anser att sammanhållningen och glädjen i och mellan träningsgrupperna är vår förenings kanske största källa till framgång. Ur denna gemenskap kommer det sedan att växa fram duktiga friidrottare och framtida ledare.

 

Styrelsen gick i början av februari ut med en vädjan till alla föräldrar att ställa upp minst en gång under året på något arrangemang som Hinden anordnar. Detta för att på så sätt fördela föreningsarbetet på flera, samtidigt som det ger möjlighet att lära känna varandra och få en inblick i hur föreningen fungerar. Denna vädjan har knappt hälften av alla föräldrar besvarat. Är det någon som inte fått någon anmälan att fylla i eller tappat bort den, kontakta någon av ledarna för att få en ny. Det blev framgång när det gäller våra två tävlingar där vi har en god grund på funktionärssidan samt när det gäller att hjälpa till med upprustningen av vår bod, container mm. däremot när det gäller Valborg vid Linneasjön har vi fått in ett mindre antal vuxna som kan tänka sig att ställa upp ett par timmar på kvällen och hjälpa sina barn att sälja lotter och sköta chokladhjul. Vi ser gärna att fler anmäler sig till denna kväll då det är den enskilt största inkomstkällan för föreningen under året.

23-24 april är det  Klubbkväll på Sportringen där vi har bra rabatter på skor mm. Mer information kommer.

På grund av hastig ändring av startdatum för renovering av löparbanorna på Åkrahäll så ser upplägget av Utomhusträningen ut att få ett annat utseende än vi hade tänkt oss. Denna renovering är ett  garantiarbete som ska utföras där en del lagning av underlaget ingår men framförallt ny röd beläggning och nya linjer ska utföras. Detta jobb kommer av allt att döma att starta den 4 maj och beräknas ta två-tre veckor att genomföra. Under denna tid är det av förklarliga skäl omöjligt att vara på Åkrahälls banor, därför får vi tänka om hur vi kommer att träna under den tiden. Mer information om detta kommer så fort vi får entreprenörens planering.

Säsongens första utomhustävling är Marknadsspelen i Skruv som genomförs lördag 16 maj. Det är en alldeles utmärkt tävling för våra aktiva att starta tävlingssäsongen med. Det brukar nästan alltid erbjudas fint väder på den fina idrottsplatsen i Skruv. Mer information om tävlingen fås av ledarna.

 

Styrelsen

Hinden önskar alla en Glad Påsk

Vi önskar alla härliga Hindare en riktigt skön helg så syns vi med nya roliga träningar nästa vecka.

OBS!!! Ingen träning på måndag (annandag påsk)

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer