Månadsarkiv: september 2014

Sekretariatet tar form

Upprustningen av vårt sekretariat fortsätter. Ivar och Roland har nu målat färdigt det gröna. Fortsättning följer med utbyte av fönster och ommålning av dörren. Målsättningen är att det skall vara klart till utomhussäsongen tar sin start 2015.

DM I Tranås

I helgen avslutades utomhussäsongen med DM (Smålandsmästerskapen) i ett mycket blåsigt Tranås. Christoffer Hagman (P12) tog en fin 2a-plats på 1500m. Han satte även personligt rekord på 60m och var nära perset i längd. Joakim Stenström (P19) kom 2a på 400mH. För Agnes Karonen (F15) räckte det med att ta ingångshöjden för att vinna staven, hon svarade sedan för en fin insats i kulan där hon kom 3a. Evelina Eklund (F15) kom 2a i diskus.

Resultat

Utomhusträningen avslutad.

Nu är utomhusträningen avslutad. Till helgen avgörs DM för 12 år och uppåt i Tranås och sedan är tävlingssäsongen över för denna gång.

Vi tar sedan ett träningsuppehåll fram till senare delen av oktober när vi kör igång inomhusträningen. Vi kommer att ha en ledarträff inom det närmaste och efter det kommer det upp här på hemsidan vilka träningstider som gäller.

/Ledarna

 

Kalmarspelen med klubbrekord och pers.

I ett fantastiskt väder avgjordes Kalmar SKs trevliga tävling Kalmarspelen under lördagen. Många fina prestationer av våra duktiga aktiva blev det.

I F10-klassen hade vi två tjejer med. Ella Hübinette satte nytt pers i längd och tog en 2a-plats i finalen på 60m. Alice Sundin satte fina pers i alla tre grenar hon var med i nämligen 60m, längd och 600m.

Johanna Fredriksson (F11)  kämpade bra i kula, 60m och spjut där hon blev 3a.

Amanda Lindblom vann F15 höjd och Evelina Eklund tog hem diskustävlingen på nytt klubbrekord när hon testade på seniorvikten (1kg).

Bland killarna satte Linus Johnsson (P9) prydligt pers på 600m när han ställde upp i P11-klassen och tog en fin 2a-plats. Han gjorde det även bra i längd och spjut.

Philip Danielsson (P10) hade även han en bra dag. Han vann 60m, kom 3a på 600m och 4a i längd på bra resultat.

P13-klassen satte William Hultbrant nytt fint pers i längd och gjorde ett bra lopp på 60m.

Femtonårige Jonathan Åkesson som hoppat stav sex gånger gjorde sin andra tävling. Det slutade med ett nytt klubbrekord med resultatet 2,45. Hoppningen lovar mycket mer i framtiden.

Joakim Stenström körde denna gång ett sprinterlopp när han kom 2a på 200m.

Sammanfattningsvis en kanondag av våra aktiva.

Resultat

 

 

Hinden hjälpte till i Alvesta.

Under söndagen var vårt eltidsgäng dvs Ivar, Roland och Patrik i Alvesta och hjälpte till när de arrangerade Kronobergs mini-LM. Vi hade en trevlig tävlingsdag där vi blev mycket väl bemötta av folket i Alvesta.  Att klubbarna i närområdet hjälps åt är en nödvändighet för att hålla tävlingsaktiviteten igång men det är även mycket nyttigt att utbyta erfarenheter och idèer.  Vi i Hinden försöker ställa upp i den mån vi kan och mäktar med.

Personliga rekord i Karlskronaspelen

I lördags avgjordes Karlskronaspelen och vi hade några framgångsrika deltagare på plats.

Joakim Stenström persade  med en halv sekund när han kom 2a på 400m och Agnes Karonen persade med en halvmeter när hon kom 3a i F15 kula.

Tilda Jonsson sprang bra på 60m och tog sig till final där hon tog en fin 5e-plats, hon sprang även bra på 200m där hon blev sammanlagd 8a samt satte ett rejält nytt personligt rekord på 60mH där hon tog sig till final och blev 7a.

Resultat

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer