Månadsarkiv: augusti 2014

Hindenspelen

Så är då vår egna tävling Hindenspelen avgjord. Mulet men uppehåll, nästan vindstilla och 16-17 grader gjorde tävlingsdagen riktigt skön. Fantastiskt roligt att se våra aktiva i farten på hemmaplan. Flera personliga rekord och pallplatser blev det under dagen.

F11-klassen satte Johanna Fredriksson nytt pers på 60m och var nära perset i kula. Ella Kämpfer gjorde det jättebra på 60m och längd  i sin tävlingsdebut. Vilma Pettersson satte pers i längden med 3 decimeter och var nära perset på 60m. Elise Välitalo satte pers på både 60m och längd samt testade även 600m. Alice Sundin var nära perset i längd och sprang bra på 60m. Tilda Jonsson satte ett rejält pers på 60m och gjorde det jättebra på 600m och längd. Ella Hübinette satte även hon ett rejält pers på 60m där hon kom 3a och hoppade bra i längden.

I F13 hoppade våra tjejer längd kanonbra. Matilda Göthberg var för första gången över 4m  och sprang bra på 60m. Julia Gradinaru satte även hon nytt pers i längd vilket även Thelma Petterson gjorde. Thelma kämpade även bra på 600m och höjd. Thilde Svensson visade prov på sin snabbhet när hon vann 60m på ett övertygande sätt.

F15-klassen gjorde Hanna Sjöquist en fin tävlingsdebut på 80m och kula. Agnes Karonen gjorde tävlingsdebut i stav och kom 3a i kula där hon inte var lång från sitt pers. Tova Göransson sprang väldigt bra och kom 2a på både 80m och 80mH. Ebba Carlsson persade när hon kom 2a på 80m, en placering hon även tog i staven. Evelina Eklund vann övertygande diskus och Amanda Lindblom hoppade bra i höjden och kom 2a.

Våra killar i P9-klassen övertygade också. Isak Brandstedt kom 2a i kula samt kämpade bra i längd och 60m. Linus Johnsson persade rejält på 60m och i kula som han vann, i längdtävlingen blev det en fin 2a-plats. Linus sprang fantastiskt bra och satte även ett rejält pers på 600m som han faktiskt vann när han gick upp och sprang mot äldre i P11-klassen.

Philip Danielsson i P11-klassen satte pers i kula och kämpade riktigt bra när han tog en fin 2a-plats på 60m.

P13-klassen satte William Hultbrant ett fint pers när han kom 3a i längd. Han sprang även bra på 60m och tangerade sitt pers i höjd där han kom 2a.

Jonathan Åkesson (P15)  gjorde tävlingsdebut där han testade stav och längd. Det gick riktigt bra och han tog en 2a-plats i stav och en 3e-plats i längd på fina resultat.

Vår nyblivne SM-medaljör Jan Jakoubek deltog utom tävlan i spjut där han valde att kasta med seniorspjutet. Det blev fina 56,92 nästan 5 meter över det gällande klubbrekordet.

Avslutningsvis vill vi tacka ALLA som på något sätt hjälpte till att genomföra denna tävling. Glasriket RC, Reine och gänget från Skruvs IF, Kalle och Hanne från IFK Växjö, Arne och föräldrar från Färjestaden samt alla våra föräldrar och ledare.  Allt från det förberedande jobbet på fredagen till själva tävlingen samt efterarbetet har i år fungerat riktigt bra tack vare att flera har ställt upp och hjälpts åt.

Resultat Hindenspelen

 Bilder från Tävlingen

 

 

Helgens resultat och kommande veckan.

Jan Jakoubekfina säsong har gjort att han fick vara med på en ren uttagningstävling till Ungdomsfinnkampen i Karlstad i helgen. Janne lyckades inte riktigt denna gång att upprepa sina långa kast som han gjort på slutet men en fin 4e-plats och en stor erfarenhet rikare så kan vara mycket stolt över sin säsong så här långt. Resultat

I Stockholm var Ebba Carlsson och Tova Göransson och tävlade. Tova (F15) satte nytt klubbrekord!!! och sänkte sitt pers med hela 17 hundradelar på 80mH och tog en fin total 10e-plats. Ebba blev 4a i F15 stav men fick tyvärr avbryta längdtävlingen efter att fått känningar i ett knä. Resultat

lite video

I veckan som kommer väntar först ett deltagande under Acticmilen på torget. Vi kommer att vara där på onsdag mellan kl 17.00 – 20.00 och sprida information om oss och vår verksamhet. Vi är tacksamma om det finns några aktiva som vill vara med en stund under den tiden och dela ut informationsblad samt visa upp en del av de redskap vi använder inom friidrotten.

På lördag är det så dags för vår egna tävling Hindenspelen där flera av våra egna samt regionens ungdomar kommer att vara med och tävla. Vi ser fram mot helgen och hoppas att vädergudarna är med oss så vi får en fin tävlingsdag med många personliga rekord.

 

Hindenspelen

Årets upplaga av Hindenspelen närmar sig. Startlista, tidsprogram, PM och funktionärslista finns att beskåda under fliken ”Egna tävlingar”.  Väl mött på Åkrahälls IP på lördag!

Smålandsspelen och spännande helg som väntar.

På tisdagskvällen avgjordes Smålandsspelen på ett lite kylslaget Värendsvallen i Växjö. Amanda Lindblom vann F15 höjd med resultatet 1,53. Evelina Eklund satte pers i F15 Diskus med resultatet 35,12 och Janne Jakoubek kastade över 62 meter i P17 spjut. Janne som för övrigt åker till en spjuttävling i Karlstad på lördag, det är en uttagning till Ungdomsfinnkampen som går helgen därpå. Vi önskar honom stort LYCKA TILL och håller tummarna för att han ska göra en bra tävling.

Denna helgen avgörs även DN-galan Youth på Stockholms Stadion som är en av Sveriges största ungdomstävlingar. Tova Göransson (F15 80mH) och Ebba Carlsson (F15 stav och längd) är på plats. Vill man följa tävlingarna live gör man det på Sportway.se. Vi önskar såklart även dessa tjejer stort LYCKA TILL.

Janne tog silver!!!

Bild Peter Lilja

Bild Peter Lilja

JSM i Gävle och USM i Söderhamn

I helgen är det dags för Svenskt Mästerskap för landets juniorer och ungdomar 15-16 år. I Gävle deltar Joakim Stenström  på 400mH i P19-klassen med försök på lördag kl 17,05 och final på söndag kl 15,30. Joakim som knep en bronsmedalj förra året siktar på en bra placering även i år. Jan Jakoubek är med i spjut i P17 och har en fin möjlighet till att blanda sig i medaljstriden. Janne tävlar på lördag kl 13,00.

I Söderhamn deltar Amanda Lindblom i F15 Höjd och Evelina Eklund i F15 Diskus. Bägge tjejerna siktar på att göra säsongens bästa tävling och en plats på övre halvan. Evelina tävlar kl 10 och Amanda kl 11.30 på lördag.

Vill ni följa våra aktivas insatser så gå in på friidrott.se där finns  live-uppdatering från bägge tävlingarna.

 

Kasttävling i Växjö

Evelina Eklund ökade sitt pers till 34,50 i diskus när hon var med i kasttävlingen i Växjö på onsdagen.

Ränneborgsspelen i Eksjö

Hindens Jan Jakoubek finslipade formen inför JSM med att tävla i Eksjö i helgen. Det längsta kastet denna gång blev finfina 58.25.

Resultat

Karlskrona Sommarspel

F 15-tjejerna Tova Göransson 0ch Amanda Lindblom deltog i Karlskrona under lördagen. Amanda vann höjden och Tova var bara 3 hundradelar från sitt pers när hon kom 2a på 80mH. Tova sprang även bra på 80m.

Resultatlista

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer