Månadsarkiv: juni 2014

Amanda 12a i höjd på Ullevi

Sista tävlingsdagen i Göteborg ställde Amanda Lindblom upp i F15 höjd. I det stora startfältet (40st) tog hon en jättefin 12e-plats (9e bästa svenska) med resultatet 1.52.

Christoffer 2a i Göteborg

Christoffer Karlsèn tog en mycket fin 2a-plats på 80m när Världsungdomsspelen fortsatte i Göteborg under lördagen. Efter att ha sprungit in på bästa försökstiden i kvalet så blev finaltiden mycket fina 9.53 i stark motvind. Grattis Christoffer!!!

Resultat fredag Världsungdomsspelen

Våra aktiva var i gång redan på fredagsmorgonen. Jan Jakoubek kastade iväg spjutet 56.51 och blev 6a totalt och var 4e bästa svensk. Christoffer Karlsèn blev 10a totalt i längd på 5.9o, och var 6e bäste svensk. Tova Göransson sprang 80mH på nytt årsbästa (12.73) och blev 12a totalt och var 7e bästa svenska. BRA KÄMPAT!!!!

Världsungdomsspelen i Göteborg

I helgen avgörs Europas största friidrottstävling Världsungdomsspelen i Göteborg. Över 8200 starter görs på Ullevi från fredag morgon till söndag kväll. Hinden har 4st aktiva på plats, Jan Jakoubek P17 spjut, Christoffer Karlsèn P15 längd och 80m, Tova Göransson F15 80mH och Amanda Lindblom F15 höjd. Vi önskar dem stort lycka till och hoppas på nya personliga rekord och fina placeringar.

Man kan följa deras framfart på tävlingsbanorna via Liveresultat från fredag morgon.

Klubbtävling måndag 23/6

På måndagskvällen körde vi en klubbtävling med grenarna sprint, längd och kula. Tävlingarna startade något senare pga en hagelskur men efter det sken det upp och blev en riktigt fin kväll. Flera av våra yngsta aktiva testade framgångsrikt att tävla och en hel del föräldrar hejade på. Tack till alla närvarande.

Resultatlistan finns under ”Resultat-fliken”.

Samtidigt var det sommaravslutning för den yngsta gruppen (04-05) och träningen återupptas den 18/8. Det går såklart alldeles utmärkt för de yngsta att vara med och tävla i sommar, håll koll på vilka tävlingar som finns under fliken ”Tävling” på hemsidan.

Så vill vi även be alla föräldrar boka in vår tävling ”Hindenspelen” som går lördagen 30/8. Det är en utmärkt tävling för era barn att deltaga i och vi behöver hjälp med funktionärsbiten. Det behövs alla sorters funktionärer tex kratta en längdgrop, lägga upp en ribba, flytta häckar, hålla i ett måttband, rulla tillbaka kulor eller hjälpa till i serveringen. Vi behöver även hjälp med förberedande arbete ett par timmar på fredagskvällen. Säg till er ledare eller Patrik om ni kan hjälpa till att göra denna tävling lyckad.

Rosenbomsspelen i Karlskrona

I helgen avgörs Rosenbomsspelen i Karlskrona och ett antal Hindare är med. På lördagen tävlande följande: I  F11-klassen var Wilma Pettersson och Johanna Fredriksson med och sprang bra på 60m, Johanna var även med i kula. Ebba Carlsson som tävlar i F15-klassen vann stav(på nytt klubbrekord 3.10), 80m och kom 3a i kula. Bland pojkarna tävlade Linus Jonsson i P9-klassen och gjorde det riktigt bra när han vann 600m och kom 3a på 60m samt hoppade längd. I P13-klassen var Muhanad Harith med och kom 3a både i höjd och kula samt testade  på att kasta diskus vilket gick alldeles utmärkt. Christoffer Karlsèn  (P15) vann 80m där Ardawan Harith kom 3a, Ardawan gjorde även mycket fin höjdtävling. Slutligen sprang Joakim Stenström ensam på 300mH och kom in på en fin tid.

Under söndagen fortsatte tävlingarna med att Christoffer Karlsèn förbättrade klubbrekordet för P15 i längd till 6,04. William Hultbrant (P13) hoppade fina 4,31 ( vind +3,1) i längd och sprang bra på 60m.

Liveresultat

HABO-challenge i Jönköping

Hindens spjutkastare Jan Jakoubek fortsätter att sätta personligt rekord. Denna gång skedde det  i Jönköping under lördagen i HABO-challenge. Det nya perset lyder 59,53.

Liveresultat

Hindenkläderna

Nu har Sportringen fått hem de allra mesta plaggen och påbörjat tryckningen. Ni kommer att få ett sms när just era kläder är klara för avhämtning så kan ni hämta ut när det passar er.

/Patrik

Chans att se hur eltiden fungerar.

På måndag riggar Ivar och Roland upp all vår eltidsutrustning under hela träningskvällen. Alla som vill får möjlighet att springa ett lopp och sedan titta på målbilden och se hur man tar fram den definitiva tiden. Alla intresserade föräldrar är givetvis också välkomna.Målfoto

Råslättsspelen i Jönköping

Hindens Jan Jakoubek tävlar flitigt, denna gång deltog han i seniorklassen i spjut när Råslättsspelen avgjordes i regnrusket under tisdagskvällen. Han kastade mycket fina 53,98.

 

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer