Månadsarkiv: maj 2014

Familjedag på Sportringen, ny Prova På-kväll och chans att se hur eltid fungerar.

Vi vill påminna om tisdagens Familjedag på Sportringen där vi har 25% på skor och 15% på övriga sortimentet. Varmt välkomna hela dagen.

Nästa Måndag 2 juni kl 18-20 gör vi ett nytt försök med Prova på-kväll. Förra gången blev förstört av allt regnande så vi hoppas på bättre tur denna gång. Ny inbjudan går ut till våra aktiva.

Måndag 9 juni kommer våra eltidsansvariga Ivar och Roland sätta upp all utrustning som hör eltiden till ( målkamera, rullande tid, fotoceller och datorer). Då kommer våra aktiva under träningen att få springa lopp och sedan  se målbild och tid tas fram. Intresserade föräldrar är givetvis också välkomna att se hur tekniken fungerar.

Det var lite om vad som händer den närmaste tiden.

 

Lag-UDM avklarat

Under lördagen arrangerade vi det första delkvalet i Lag-UDM på Åkrahäll. Dagen började i regn men avslutades i solsken. Våra två lag F11 och F13 gjorde jättefina prestationer. Ett stort tack till er alla som hjälpte till under dagen och gjorde att tävlingens genomförande blev så lyckat. Resultaten finns under fliken Resultat.

 

DSC_4542IkHindens F13 lag

Ikhindens F11 lag kommer vid nästa deltävling.

Bilder

Lag-UDM kval 1 på lördag och Familjedag på Sportringen

På lördag arrangerar Hinden tillsammans med Högby och Färjestaden det första delkvalet i Lag-UDM på Åkrahäll med start kl 10.30. Sammanlagt 29st lag från södra Småland gör upp i 4 klasser. Tidsprogram finns under fliken ”Egna tävlingar”. Förberedelserna till tävlingen börjar redan på fredag kl 17 på Åkrahäll. Det är en hel del som ska göras  i ordning tex sätta ut häckar, resa tält, hämta bord, stolar och bänkar, sätta ut avgränsningsband för säkerhetszoner till spjut och diskus,gräva längdgropen samt sopa kul- och diskusring. Vi tar tacksamt emot hjälp från er föräldrar eller äldre aktiva som har möjlighet att hjälpa till en stund då förkortas förberedelsetiden avsevärt. Vi tar även tacksamt emot hjälp under tävlingsdagen med tex stå i kiosken eller kratta längdhoppsgropen.

Passar även på att påminna om på Familjedagen på Sportringen tisdag 27 maj. Vi har 25% på skor och 15% på övriga sortimentet  under hela dagen. Rabatten gäller ordinarie priser.

Sedan har vi bestämt nytt datum för ”Prova på-kvällen”, den 2 juni kl 18-20 gör vi ett nytt försök. Mer info kommer.

Marknadsspelen

I strålande solsken avgjordes Marknadsspelen i Skruv. Hinden hade 15st aktiva med som gjorde jättefina insatser. Joakim Stenström ställde upp i seniorklassen på 100m och kom 3a , Janne Jakoubek (P17) ökade sitt personliga rekord när han vann spjuttävlingen till 56,45. Christoffer Karlsèn (P15) vann 80m efter en hård duell med tiden 9.28 och sedan längden med 5.88. Ardawan Harith (P15) persade på 800m där han kom 2a med tiden 2:23.21 och sprang in som 4a på 80m. I P13-klassen gjorde William Hultbrant sitt livs första tävling och svarade för en jättefin debut med en 2a-plats på 60m med tiden 9.23 samt hoppade 1.20 i höjd. Något mer tävlingsvane Christoffer Hagman (p13) satte tre nya pers när han kom 3a på 60m (9.37) och 3a på 600m med tiden 1:53.21 samt i längd med 3.77. Linus Jonsson (P9) gjorde även han sitt livs första tävling, det blev överlägsen seger på 600m med tiden 2:20.70 samt två fina 4e-platser på 60m och längd. Tova Göransson (F15) vann både 80m och 80mH. Amanda Lindblom (F15) vann höjden och Evelina Eklund (F15) vann i diskus. Thelma Pettersson (F13) satte nytt pers i längd med 3.69 och kämpade på bra på 60m och höjd. Julia Gradinaru (F13) satte även hon nytt pers i längd  och kula. Till sist våra duktiga tjejer i 11års-klassen, Ella Hübinette persade dubbelt när hon kom 2a på 60m (9.53) och 2a i längd ( 3.71). Nicolina Richardson satte även hon två pers när hon kom 3a på 60m (9.86) och i längd med 3.44. Alice Sundin satte även hon ett fint personligt rekord på 60m med tiden 10.12.

 Lite bilder

 Resultatlista

 

Prova på kvällen i onsdags.

Vi hade extrem otur med vädret. Regnet öste ned hela eftermiddagen och vi var helt klara över att ställa in och köra ett annat datum. Det dök ändå upp några tappra aktiva med föräldrar och då tog vi ett snabbt beslut att åka upp till OG-hallen och köra ett mindre pass där. Det blev en väldigt trevlig kväll där vi körde sprint, kula och längd. Vi återkommer med nytt datum för en kväll på Åkrahäll med genomgång av nya grenar.

Passa på om ni har möjlighet!

Onsdag 7 maj:  Bjuder vi in de aktiva födda 01-05 tillsammans med sina FÖRÄLDRAR till ett prova på-pass kl 18-20 på Åkrahäll. 

Valborg vid Linneasjön

STORT TACK till alla er som hjälpte till att genomföra årets arrangemang. Det blev till slut en riktigt skön kväll innehållandes Thea och Rasmus sång, lotteri, chokladhjul, ponnyridning,brasa och avslutande fyrverkeri.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer