Månadsarkiv: mars 2014

Årsmöte söndag 30/3 kl 15.00

Vi vill påminna om vårt ÅrsmöteBigso. Vi börjar med sedvanliga årsmötesförhandlingar följt av fika och prisutdelning. Det är ett bra sätt för våra unga medlemmar att lära sig lite mer hur det fungerar i en förening genom att deltaga på detta möte.

Varmt Välkomna

Styrelsen

Växjö inomhuskast

IFK Växjö arrangerade i helgen en kasttävling i Tipshallen. Hindens Agnes Karonen (F15) var med och gjorde det bra i kula där hon satte nytt personligt rekord med 9,81.

Resultat

Marsträffen

Så har vi då genomfört årets upplaga av Marsträffen. Det blev en mycket lyckad tävlingsdag med mängder av fina insatser av alla aktiva ungdomar. Speciellt kul att se våra yngsta friidrottare kämpa och ha kul. Ett STORT TACK till alla er som hjälpte till att genomföra denna tävlingsdag.

Resultat

 

USA-framgång för Ida Storm

Hindenfostrade Ida Storm svarade för en härlig insats när hon tog silver i viktkastning i NCAA-mästerskapen i USA. Viktkastning är en inomhusvariant av slägga med kortare sträng och mycket tyngre vikt som är populär bland de flesta släggkastarna. Idas resultat 21.90 är de längsta en svenska kastat i år så här långt. Ida Storm är född -91 och började i Hinden som 10-åring och var kvar till 16-årsåldern då hon började på friidrottsgymnasiet i Malmö. Hon är en av Sveriges bästa släggkastare och har redan hunnit med att representera Sverige i flera mästerskap. Ida som numera tävlar för Hässelby kommer fortfarande hem varje sommar och tränar på Åkrahäll.

Mer information på Svenska Friidrottsförbundets hemsida

Måndagsträningen yngsta gruppen.

Måndag 17/3 tränar yngsta gruppen (födda 04-05) i OG-hallen. Ordinarie träningstid gäller.

Välkomna Ledarna

 

GULD TILL CHRISTOFFER

IMG_2562

Christoffer Karlsèn svarade för en fantastisk avslutning när längdhoppet avgjordes under söndagen. Med ett hopp kvar låg han på bronsplats, då slog han till med nya perset och arenarekordet 6,04 som förde honom upp till förstaplatsen. Segermarginalen till tvåan Oscar Erixon från Westmannia blev 4cm.

Guldhoppet

Ebba Carlsson gjorde en mycket fin stavtävling där hon slutade 4a med resultatet 3,14 och Tova Göransson gjorde även hon en mycket bra tävling när hon slutade 9a på 60mH endast en hundradel från final.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Hindens fem starter på USM i helgen med placeringarna 10,9,4,2 och 1 är helt fantastiskt. Stolta ledare och föräldrar vill rikta ett STORT GRATTIS till våra duktiga aktiva.

Resultat på Växjös hemsida

SM-SILVER TILL CHRISTOFFER

Hindens Christoffer Karlsèn svarade för en fantastisk insats när han tog silvermedaljen på 60m under USM i Växjö. Han satte personligt rekord i semifinalen (7,42) och ytterligare ett pers i finalen (7,39) och var endast 3 hundradelar från guldet. Ebba Carlsson gjorde en fin tävling i höjden där hon slutade på en 10e-plats i den hårda konkurrensen.

IMG_2530

USM I VÄXJÖ

I helgen avgörs Ungdoms-SM för 15-16åringar i Växjö och Hinden ha 3st aktiva på plats. Det är såklart inomhussäsongen största mål för våra aktiva i den åldern. Att deltaga på SM är såklart frivilligt men man ska vara med på Sverigelistan över de 20 bästa i grenen för att få vara med. Christoffer Karlsèn är med i 60m på lördag och längd på söndag. Ebba Carlsson är med i höjd på lördag och stav på söndag. Tova Göransson är med på 60mH på söndag. Tävlingarna sänds direkt på webben.

Web-sändning lördag

Web-sändning söndag

Resultat

Intersport Indoor Games Göteborg

I helgen var IK Hindens Christoffer Karlsén P15 i Göteborg på Intersport Indoor Games. På Lördagen ställde Christoffer upp i Längd där han vann på fina 5,83. Under Söndagen ställde han upp i 60m där han i försöken satte nytt personligt rekord med 7,43. I finalen tangerade han sin tid och vann.

Resultatlista

Hinden kallar till Årsmöte

 Kallelse till

ÅRSMÖTE OCH PRISUTDELNING

IDROTTSKLUBBEN HINDEN

Plats: Bigso i NYBRO
Söndagen den 30 mars 2014 kl 15.00

Årsmötesförhandlingar, prisutdelning för 2013 års prestationer och fika.

Vi hoppas att alla traditionsenligt ställer upp och diskuterar klubbens framtid. Föräldrar som ännu ej är medlemmar i föreningen kommer med största sannolikhet att beviljas yttranderätt. Vårt årsmöte är också en god läroplats i föreningskunskap vilket de allra flesta kommer att ha nytta av i framtiden.

Hjärtligt välkomna

Medlemsavgiften för 2014

 GÄLLER ENDAST DE SOM ÄNNU INTE BETALAT FÖR 2014

AKTIVA betalar 300:- (Med aktiv menar vi medlem som tränar med oss). De av er vars barn började i höstas som betalade in 300:- betalar endast 100:- för detta året.

FAMILJ skrivna på samma adress betalar 600:-  (Familjemedlemmar som ej tidigare är medlemmar lämnar uppgifter som namn, födelsedatum, och adress)

PASSIVA MEDLEMMAR (medlemmar som ej tränar men ändå vill vara medlemmar hos oss) betalar 100:-

Vi motser tacksamt avgiften till vårt bg 5898-1556 senast 15 mars men om Du vill betala kontant går det bra att lämna till din tränare. Meddela även adressändring samt nya medlemmar som ingår i familjeavgiften.

Styrelsen IK Hinden

 

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer