Månadsarkiv: mars 2013

World Indoor Throwing (WIT) i Växjö

Samtidigt som Götalandsmästerskapen avgjordes den stora kasttävlingen World Indoor Throwing (WIT) inne i Tipshallen med internationell kastelit på plats. Vår spjutkastare Jan Jakoubek deltog i 17-årsklassen och tog en fin 5e-plats med kast över 50m.

Resultat

Götalandsmästerskapen i Växjö

Hinden hade 5st aktiva uttagna till den traditionsfyllda ”Götalandsmästerskapen”. Våra duktiga ungdomar bidrog till att Småland tog en fin 2a-plats efter Göteborg.

Christoffer satte nytt pers och arenarekord när han vann 60m (7,51) och tog samtidigt tillbaka förstaplatsen i Sverigestatistiken. Han tog även två 2a-platser innehållande två nya pers på 60mH(8,84) och 200m(24,35) samt en 3e-plats i kula.

Ebba tog en mycket fin 3e-plats i stav med det nya perset 2,83. Hon persade även i kula(6e-plats med 9,93) och 60m(8,51) där hon gick till semifinal.

Tova tog en mycket fin 5e-plats på 60mH och satte samtidigt nytt pers med två tiondelar(9,71).

Ardawan som håller på att bygga upp tävlingsvana gjorde en mycket fin tävling även han. Nytt pers på både 60m(8,21) och 1000m(3,27,50).

Amanda har nyligen kommit igång efter en rejäl förkylning men gjorde en fullt godkänd höjdtävling.

Resultat

På gång i IK Hinden

På lördag är det det ingen träning pga Götalandsmästerskapet som går i Växjö. Det är södra sveriges bästa 13-14åringar som gör upp under två dagar. Hinden har 5st uttagna som representerar Småland nämligen Christoffer, Ardawan, Tova, Ebba och Amanda. Titta in på IFK Växjös hemsida så har de kanske livesändning från tävlingen.

På onsdag så är det ingen träning pga Årsmöte på Bigso kl 18,00. Alla är välkomna på det.

 

Janne 5a på USM i Malmö

Vår duktige kastare Jan Jakoubek värmde igår upp med att vara med i kula på Marsträffen, idag åkte han ner till Malmö för att vara med i USM. I den tuffa konkurrensen tog han en jättefin 5e-plats efter en stöt på  13,67 endast en cm från pers. GRATTIS JANNE!!!

 

MARSTRÄFFEN

Marsträffen 2013

Marsträffen 2013

 

 

 

 

En fantastisk tävlingsdag är till ända. Marsträffen blev en succe med mängder av fina resultat gjorda av ungdomar från Nybro-Kalmar-Öland-Skruv. Vi vill rikta ett STORT TACK till alla aktiva, funktionärer, ledare och föräldrar som tillsammans gjorde denna tävling så lyckad.

Bilder

Resultatlistan från Marsträffen den 9 mars finns under fliken ”Egna tävlingar”.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer