Månadsarkiv: september 2012

BÄST I SMÅLAND !!!!!!!!!!

Våra fantastiska tjejer i F13-laget tog hem guldet i överlägsen stil. Jönköping bjöd på bra arrangemang men uselt väder, 9 grader och regn. Dagen började med att Evelina (diskus) och Tova (60mH) tog var sin 2a-plats, därmed tog Hinden ledningen i tävlingen. Ebba drygade ut ledningen när hon vann längden, för att sedan springa in en 3e-plats på 200m. Evelina tog sedan en överraskande 3e-plats i spjut samtidigt som Amanda (tresteg) och Tova (80m)  båda knep varsin 2a-plats så drygades totala ledningen sakta ut. Därefter tog Agnes under dagens allra värsta skyfall en 3e-plats i kula och Wilma sprang in på en jättebra 4e-plats på 1500m. När sedan Amanda vann höjden var totalsegern redan klar för då ledde tjejerna tävlingen med ointagliga 7 poäng innan stafetten. Men tjejerna avslutade såklart säkert med en 2a-plats i stafetten och drygade ut segermarginalen ytterligare. Däremot var det desto hårdare om 2a-platsen i tävlingen, den kampen vann Ljungby tätt följd av Hovslätt och IFK Växjö. Det var härlig segerglädje bland ledare, föräldrar och syskon när tjejerna klev högst upp på pallen och fick sina välförtjänta guldplaketter. Resultat Lag-UDM

GRATTIS TJEJER!!!!

Avslutning på utomhussäsongen 2012.

Helgen som kommer innebär avslutning på tävlingssäsongen. Vårt duktiga F13-lag åker till Jönköping för finalen av Lag-UDM. I Kalmar arrangeras som vanligt Kalmarspelen-Ingvars Minne och vi har ett antal tävlingssugna på plats. Här finns tidsprogram för den tävlingen. På söndag kl 11 kör vi Castorama på Åkrahäll därefter tar vi en välförtjänt vila i tre veckor fram till att inomhusträningen kör igång 22 oktober. Vi kommer att ha en Ledarträff den 8 oktober och därefter kommer information angående grupper och träningstider att läggas ut här på hemsidan.

Skol-SM i Växjö

Skol-SM avgjordes i helgen i riktigt ruskväder och några Hindare var på plats och representerade sina skolor. Hanna Fredriksson (Åkrahäll) tog silver på 800m och 1500m, Joakim Stenström (Åkrahäll) blev bronsmedaljör på 300mH och Maja Eklund (Växjö Fria) blev fyra i slägga. Jan Jakoubek (Madesjö) fick problem med ryggen under spjuttävlingen och fick tyvärr bryta.

Götalandsmästerskapen i Ängelholm

 

 

I helgen arrangerades Götalandsmästerskapen i Ängelholm, den årligt återkommande landskapsmatchen för 13-14-åringar. Hinden hade 6st kvalificerade ungdomar på plats som representerade Småland, nämligen Christoffer, Niclas, Amanda, Tova, Evelina och Agnes. Alla kämpade bra i den hårda konkurrensen, bäst gick det för Christoffer som vann de 4 grenarna (80m, 60mH, längd och 200m) han ställde upp i. Inte bara det utan han satte 2 nya Smålandsrekord nämligen på 60mH (8,85) och i längd (6,01). Evelina tog en jättefin 2a-plats i diskus med nytt pers och förbättrade klubbrekordet till 35,70 samt en 4e-plats i slägga där hon även där satte nytt pers och förbättrade klubbrekordet till 33,76. Även Amanda fixade poäng till Småland genom 2st 6e-platser i höjd och tresteg där hon persade med 10,18, även det en förbättring av klubbrekordet. Niclas som gjorde sin blott 3e tävling nosade på nytt pers när han kom 7a i stav, Tova tog sig till semifinal på både 80m och 60mH. Agnes kämpade också bra i kula och slägga. Hindens ledare tackar alla aktiva för en mycket bra genomförd tävling.

Resultat finns här på Arrangörens hemsida

 

 

 

 

 

 

Mångkamps-DM i Alvesta

IK Hindens Christoffer Karlsén tog i helgen en ny DM-titel när han vann Mångkamps-DM för P13 i Alvesta. Han tävlade i grenarna 60mH, höjd, 600m, boll och längd.

Att börja träna i IK Hinden

Våra Sponsorer